Carmen Ghiurco

CARMEN GHIURCO (n.1994) este actriță, absolventă a Universității de Arte Târgu Mureș, secția Arta Actorului. Din anul 2019 face parte din echipa Asociației 3G HUB.

În 2017 a absolvit studiile de licență sub îndrumarea profesoarelor Monica Ristea și Elena Purea, iar mai apoi în anul 2019 termină studiile programului masteral. 

De-a lungul celor cinci ani de studiu ia contact cu o gamă largă de roluri, stiluri, metode de lucru, aceste experimente având un impact pozitiv puternic în dezvoltarea profesioanală a actriței. Examenul de absolvire Mede/ea sau Despre fericirea conjugală de Roxana Marian devine spectacol de sine stătător. Cu această producție s-au organizat atât turnee naționale cât și internaționale având succes la fiecare reprezentație în rândul spectatorilor. După absolvire spectacolul a fost preluat de către Asociația 3G HUB și se joacă în continuare. 

În perioada masteratului lucrează la producțiile Universității de Arte cu diferiți regizori. Când lipsește iubirea (2017), regia Ioan Ardelean; Coming of StAge (2018), regia Radu Apostol; Termen de garanția, regia Gavril Cadariu; Sentimentul unui sfârșit, regia Adi Iclenzan. După absolvire participă la GALA HOP 2019 la secțiunea GRUP cu momentul intitulat Vertical Road după Kamikaze de Alina Nelega. Pe lângă activitatea din cadrul Universității a fost colaboratoare a Teatrului Național Târgu – Mureș în varii producții, printre care și spectacolul de debut Limba Maternă – Mameloschn, regia Olga Macrinici. 

Una dintre pasiunile actriței în afara teatrului este muzica. Având 12 ani de studiu muzical, stăpânește pianul și adoră să cânte experimentând vocal în mai multe producții atât teatrale cât și muzicale. Admiră regizorii de teatru europeni fiind profund fascinată de fenomenul teatral care se practică dincolo de granițele țării.