Dragoș Florea

DRAGOȘ FLOREA (n. 1995 Târgoviște) este actor, absolvent al secției Arta Actorului a Facultății de Teatru, Universitatea de Arte Târgu Mureș.  Din anul 2019, activează în trupa de actori a asociației 3g HUB.

În anul 2017 termină primii trei ani de facultate, nivel licență, sub coordonarea  profesorilor Monica Ristea și Elena Purea. Ca student trece printr-o perioadă de muncă satisfăcătoare, parcurgând toate stilurile teatrale principale, de la Shakespeare la Cehov, de la stilul non verbal la texte contemporane. În anul III de facultate primeste roului personajului Iason din piesa Mede/EA sau despre fericirea conjugală, scrisă de Roxana Marian. Tot în anul 2017, pornește cu spectacolul Mede/Ea sau despre fericirea conjugală, într-un turneu în orașele București, Iași și Onești, ulterior participă la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, și câștigă locul I la Festivalul START de la Arad. În anul 2018, participă cu același spectacol la Festivalul Internațional de Teatru Studențesc ZLOMVAZ  de la Praga, și Festivalul Internațional de Teatru de la Chișinău.

 În vara anului 2017 se înscrie la Master Arta Actorlui, tot la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, urmând o perioadă în care lucreză la câteva spectacole cu diferiți regizori. Când lipsește iubire (2017), regia Ioan Ardelean; Coming Of Stage(2018), regizat de Radu Apostol, personaj interpretat Sammie; Termen de Garanție (2018), regia Gavril Cadariu și Sentimentul unui sfârși (2019) regia Adi Iclenzan, ultimele spectacole sunt făcute cu ajutorului creației colective.

 În  2019 concurează la Gala Tânărului Actor, la sectiune grup cu momentul de mișcare numit Vertical Road,după textul Kamikaze scris de Alina Nelega.

Ca o autocaracterizare, el se prezintă astfel: „ Mă bucur ca am ales să fac școala de actorie în Târgu Mureș, nu mă vedeam să stau în acest oraș, dar sunt aici de aproape 6 ani. M-am atașat de oamenii de aici și mă simt foarte bine în preajma lor. În timpul meu liber îmi place să gătesc, mă declar un om foarte pofticios, îmi place să conduc mașini, să citesc, să joc fotbal și să călăresc.”