Toni Nica

Născut în anul în care Damon Hill a devenit Campion Mondial în Formula 1 (a.k.a. 1996), TONI NICA a absolvit studii de management la Facultatea de Științe Economice a Universității din Oradea, iar în prezent studiază regie de teatru la Universitatea de Arte din
Târgu Mureș.

Între 2014 și 2018 a fost voluntar la Teatrul Regina Maria din Oradea.

În iulie 2015 a luat locul III la concursul 60 Seconds Challenge organizat de Oradea Film Festival cu scurt-metrajul de „60 de secunde A tale from Vaslui”, regizat împreună cu Răzvan Micorici.

Între 2016 și 2019 a participat la o serie de workshop-uri de improvizație (coordonate de Alin Stanciu și Eugen Neag, respectiv Mihaela Sîrbu) și la un workshop de actorie coordonat de Ciprian Ciuciu și Anda Tămășanu (highlight: Juratul 1 în 12 oameni furioși după Reginald Rose, regia Ciprian Ciuciu). Tot în perioada asta amregizat două spectacole: „Ce dacă nu avea bricheta gaz? sau L-am
văzut pe Dumnezeu plângând” de Ciprian Ciuciu și „Lecția (Altă cărămidă-n zid)” după Eugen Ionescu/Eugène Ionesco și Pink Floyd.

Timp de 2 ani și un pic (2017-2019) a fost om bun la toate la Centrul Multimedia Studio Act din Oradea: luminist, sunetist, operator supratitrare, asistent de regie, mașinist, organizator spectacole, zugrav ș.a.m.d.

Din octombrie 2019 până în prezent face parte din colectivul 3g HUB.