Andreea Drăgan

DRĂGAN ANDREEA (n. 1995) este actriță, absolventă a Universității de Arte Târgu Mureș, secția Arta Actorului. În 2017 a absolvit studiile de licență avându-le ca profesoare pe Monica Ristea și Elena Purea. Peste încă doi ani termină și programul masteral. Din anul 2019 face parte din echipa Asociației 3g HUB.

Timpul petrecut la programul masteral i-a adus oportunitatea de a lucra cu patru regizori, creând spectacole precum: Când lipsește iubirea (2017), regizat de Ioan Ardelean, Coming of stAge (2018), regizat de Radu Apostol, Termen de garanție (2018), regizat de Gavril Cadariu și Sentimentul unui sfârșit (2019), regizat de Adi Iclenzan.

Unul dintre examenele finale la licență, Mede/Ea sau Despre fericirea conjugală de Roxana Marian a fost transformat într-un spectacol și dus în turnee și festivale naționale și internaționale de succes. Din anul 2019 spectacolul s-a mutat de la Universitatea de Arte la 3g HUB, unde rămâne viu și încă se joacă.

Dansul și muzica sunt celelalte două mari pasiuni ale ei. În prezent lucrează la perfecționarea acestora pentru a deveni o actriță/un artist „complet echipat”.

“Întâlnirile” cu oamenii, textele, personajele și metodele de lucru au contribuit la bagajul de cunoștințe și experiențe, ajutând-o să crească mai mult ca om și ca artist.