body { font: normal 10px Futura, Montserrat; }

3g podcast @FORMA – Povestea Gaborilor


Piesa „Povestea Gaborilor” a fost prezentată în cadrului festivalului FORMA, în Târgu Mureș, la Office – clubul presei, printr-un spectacol lectură. Autorii textului Mădălina Brândușe și Andrei Șerban au citit 6 dintre monoloagele care formează piesa, joi, 17 octombrie, de la ora 17.00. Înainte, ne-au povestit despre proiectul Culese din Telciu și despre întâlnirea cu familia de romi gabori despre care au scris.

Textul are la bază o serie de 13 interviuri, din perioada iulie-august 2019, timp în care actrița Mădălina Brândușe împreună cu actorul și regizorul Andrei Șerban au petrecut o lună la Telciu, ca rezidenți în cadrul programului “Culese din Telciu. Rezidențe de cercetare și creație artistică”.

Un spectacol lectură care revendică necesitatea unui teatru incluziv, care îndeamnă la cunoaștere și acceptare a diversităţii, precum și la importanța documentării, arhivării și reprezentării istoriilor de viață ale comunităților rome.

___
Culese din Telciu este un program de activități culturale care aduce laolaltă localnici, tineri artiști și cercetători. Culese din Telciu se inspiră din viața telceană contemporană în realizarea de noi producții artistice.

Culese din Telciu este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Județean de Cultură Bistrița-Năsăud și Primăria și Consiliul Local Telciu.

___

Festivalul Internațional de Arte Performative FORMA este organizat de Teatru 3G și este cofinanțat de Municipiul Târgu Mureș și Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri: Reea, Teatru 74, Asociația Amper, Jazz&Blues Club și The Office – Clubul presei