body { font: normal 10px Futura, Montserrat; }

3g podcast @FORMA1 – De Eurocommissaris


Spectacolul invitat din Olanda, „De Eurocommissaris”, s-a jucat marți, 15 octombrie, de la ora 19.00, în cadrul Festivalului Internațional de Arte Performative FORMA.

„De Eurocommissaris” este un spectacol despre Uniunea Europeană, în care autoarea Joan Nederlof creează un dialog despre viitorul Europei între un comisar european fictiv și un avatar al propriei persoane.

Înaintea reprezentației, Joan Nederlof, de la compania Mugmetdegoudentand, din Amsterdam, ne-a povestit despre motivația pe care a avut-o pentru a face spectacolul și despre aspectele pe care le consideră nefuncționale în modul în care e organizată Uniunea Europeană.

„Întotdeauna creăm propriile spectacole și sunt în principal despre societate, despre probleme actuale.”

„Ideea mi-a venit în timpul unei ședințe foto. Cineva mi-a pus o perucă. M-am uitat în oglindă și m-am gândit că arăt exact ca un comisar european.”

„În primul rând, cred că trebuie să fim conștienți de existența sentimentelor naționaliste chiar și în cazul oamenilor ca mine.
Interesele locale pot fi reprezentate de regiuni, de exemplu. Am putea avea o Europă a regiunilor, cum e Transilvania, această regiune, iar Uniunea Europeană să fie ca o mare umbrelă deasupra, fără nivelul național.”

Joan Nederlof


De Eurocommissaris

Scris, jucat și regizat de Joan Nederlof
Asistent regie Lineke Rijxman
Scenografia Christiaan Klasema
Producător Mugmetdegoudentand, Amsterdam, Olanda


Festivalul Internațional de Arte Performative FORMA este organizat de Teatru 3G și este cofinanțat de Municipiul Târgu Mureș și Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Parteneri: Reea, Teatru 74, Asociația Amper, Jazz&Blues Club și The Office – Clubul presei