body { font: normal 10px Futura, Montserrat; }

Bologaș la Teatru în fața blocului


Facem și 3g HUB te invită la teatru în cartierul tău!

„Bologaș” este un spectacol bilingv de teatru în aer liber, cu muzică și versuri semnate de formația Fără Zahăr. Textul piesei, scris de Pálffy Zsófi și Valentin Covaciu, scoate la rampă cei mai importanți actori ai procesului educațional din sistemul preuniversitar: elevi, cadre didactice, părinți și autorități locale. Premiera va avea loc luni, 5 octombrie, de la ora 20.00, în curtea Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai” din cartierul Dâmbul Pietros. 

„Bolgaș” pornește de la conflicte obişnuite, banale, şi ajunge la drame ale personajelor. Cadrul, o şcoală imaginară, a fost inspirat de Articolul 3 din Legea Educației Naționale care este ridicol de utopic. Acestui nivel naiv, idealist, pe lângă sinceritatea neobișnuită a personajelor, îi este adăugat un filtru ironic. 

Spectacolul se va juca, în această toamnă, de șapte ori în mai multe zone ale orașului. Următoarele două reprezentații după premiera din 5 octombrie, vor avea loc în cartierul Tudor, marți (6 octombrie) și miercuri (7 octombrie), de la ora 20.00. În 6 octombrie, „Bologaș”-ul va avea loc în curtea Școlii Gimnaziale „Romulus Guga”, iar în data de 7 octombrie în curtea Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”. 

Există posibilitatea ca reprezentațiile din cartierul Tudor să se desfășoare în alte spații decât cele anunțate, dar vor avea loc tot în zonele Pandurilor și Fortuna.

Spectacolul va fi supratitrat în română și maghiară. Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate, fiind nevoie de o rezervare în prealabil prin platforma Eventbrite, accesând link-urile:

https://www.eventbrite.co.uk/e/bologas-in-dambul-pietros-registration-123345338227 (premieră, 5 octombrie, Dâmbul Pietros)

https://www.eventbrite.co.uk/e/bologas-in-zona-pandurilor-registration-123391636707 (6 octombrie, Pandurilor)

https://www.eventbrite.co.uk/e/bologas-in-zona-fortuna-registration-123392627671 (7 octombrie, Fortuna)

Datele și locurile unde se vor juca următoarele reprezentații vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Asociației Facem și în evenimentul spectacolului: https://www.facebook.com/events/781173199337869/.

„Bologaș” este produs de Asociația Facem, în parteneriat cu 3g HUB și Universitatea de Arte din Târgu Mureș, în cadrul proiectului Teatru în fața blocului. Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș.

___

Bologaș

Text: Pálffy Zsófi și Valentin Covaciu

cu: Barti Lehel András, Cristi Bojan (Kuki), Jancsó Előd, Mălina Moraru, Vajda Boróka, Narcis Zamfir

Scenografie: Gyopár Papp

Muzică: Fără Zahăr

Regie: Noémi Becsey-Imreh