body { font: normal 10px Futura, Montserrat; }

Andrei Raicu


Născut în 1988, în București, România, Andrei Raicu a studiat Regie de Teatru, în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și a continuat aprofundarea cunoștințelor în cadrul Masteratului de Regie, condus de Theodor Cristian Popescu, la Universitatea de Artă din Târgu Mureș. Semnează regia mai multor spectacole: în 2015 „Hotel Europa” de Goran Stefanovski la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, iar în 2016 „Euralien” de Goran Stefanovski, o co-producție a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad cu Asociația Citizenit, și la “God is a Dj” de Falk Richter la Teatrul de Nord Satu Mare în 2019. În 2015 a început să compună muzică electronică pentru spectacole de teatru și performance,printre care: „Bang” de Marius von Mayenburg, regia Theodor-Cristian Popescu, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, „Terminal” de Frații Presniakov, regia Sorin Militaru, Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”, „Queerdos” – serie de performance-uri interdisciplinare, coordonator Cătălin Jugravu, Berlin.

În prezent caută noi metode de interacțiune cu sunetul și cu modalitatea de generarea acestora, aplicate în proiecte de arte performative, instalații new media și muzică experimentală.

La 3g HUB, Andrei Raicu semnează design-ul sonor al spectacolului ÎN VIS (un act teatral imersiv), regia Theodor-Cristian Popescu