body { font: normal 10px Futura, Montserrat; }

Dramaturgi, la scenă!


🇷🇴 3g HUB caută dramaturg/ă la scenă pentru un proiect de teatru bilingv care tratează tema educației universitare din România. Ne întrebăm în ce măsură Universitatea reprezintă un spațiu fertil pentru cercetare și dialog. De asemenea, ne dorim să observăm mecanismele prin care educația universitară contribuie la dialogul intercultural în Târgu Mureș. Procesul de lucru este întins de-a lungul a mai multor luni și presupune cercetare alături de toți membrii echipei artistice și dramaturgie de platou.
Regia spectacolului este semnată de Raul Coldea, artist de teatru din Cluj-Napoca, ale cărui spectacole pot fi văzute cu precădere la spațiul independent REACTOR de creație și experiment.
Dramaturgii / dramaturgele care vor să lucreze alături de noi trebuie să aibă un interes personal pentru temă, să comunice fluent atât în limba română, cât și în limba maghiară și să scrie în oricare dintre cele două limbi. Înscrierile se fac până în data de 11 iulie, ora 23:59.
O primă fază de lucru a proiectului va avea loc între 26 iulie și 25 august și se va încheia cu o prezentare în cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș.
A doua fază de lucru, producția propriu-zisă, va avea loc în prima parte a anului 2022.
Persoanele interesate sunt rugate să trimită un mail care să conțină un scurt bio și un fragment dintr-o piesă de teatru scrisă în limba română sau maghiară.
🇭🇺 A 3G Hub dramaturgot keres a színpadra egy kétnyelvű színházi projekthez, amely a romániai egyetemi oktatás témájával foglalkozik. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy az egyetem milyen mértékben terem meg a kutatás és a párbeszéd számára. Meg akarjuk figyelni azokat a mechanizmusokat is, amelyek révén az egyetemi oktatás hozzájárul a kultúrák közötti párbeszédhez Marosvásárhelyen. A munka folyamata több hónapra oszlik, és magában foglalja a művészeti csapat minden tagjával folytatott kutatást és a díszlet dramaturgiáját. A műsort Raul Coldea kolozsvári színművész rendezi, akinek előadásai elsősorban az alkotás és a kísérletezés független REACTOR-jában láthatók.
Azok a drámaírók, akik velünk akarnak dolgozni, személyes érdeklődést kell tanúsítaniuk a téma iránt, folyékonyan kell kommunikálniuk románul és magyarul is, és mindkét nyelven írniuk kell. A regisztráció július 11-ig 23: 59-ig lehetséges. A projekt első szakaszára július 26. és augusztus 25. között kerül sor, és előadással zárul a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen.
A munka második szakaszára, a tényleges gyártásra 2022 első felében kerül sor.
Felkérjük az érdeklődőket, hogy küldjenek egy e-mailt, amely egy rövid életrajzot és egy román vagy magyar nyelven írt darab részletét tartalmazza.