body { font: normal 10px Futura, Montserrat; }

„Târgu Mureșul viitorului…” | Metamorfoze (4)


3g HUB prezintă ediția a4-a a proiectului de înfrumusețare a orașului prin artă stradală.  Provocarea adresată artiștilor locali implicați în proiectul de anul acesta s-a intitulat “Târgu Mureșul viitorului…” și s-a concentrat pe metamorfozarea a două transformatoare electrice din oraș.

 

Prima pictură murală poartă semnătura V-Light Crew și este amplasată în Complexul Weekend din Târgu Mureș. Aceasta prezintă o viziune anamorfică a orașului, subliniind balanța dintre natură și tehnologie.

 

Cel de-al doilea mural prezintă un tablou în patru laturi simbolizând relația dintre “Mama Natură” însăși și orașul Târgu Mureș, vorbind despre cum aceasta își face loc prin universul de beton și, totodată, despre cât de important este să apreciem atât infrastructura urbană, cât și natura în toată splendoarea ei. Este amplasat pe strada (surpriză) Viitorului din Cartierul Tudor Vladimirescu.

 

“Am dezvoltat o compoziție care are două puncte de interes anamorfice. Orașul și natura. Natura este prezentată ca o comoară ținută în mijlocul orașului, în sticlă, o lucrare de artă. ”, ne-a transmis Nick de la V-Light Crew

 

“Toți din grup suntem iubitori de natură. Din punctul nostru de vedere, viitorul orașului nostru ar fi unul optim dacă natura ar fi în prim-plan, dincolo de jungla de beton și dincolo de zonele industriale ale orașului.”, spune Dishy de la Blackbook Creative Group.

 

 

Metamorfoze (4) este un proiect 3g HUB co-finanțat de Primăria Târgu Mureș – Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, în urma câștigării concursului de proiecte pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor culturale pe anul 2022.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Târgu Mureș și a Consiliului Local care nu sunt responsabili de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.