body { font: normal 10px Futura, Montserrat; }

3g.recap – 2021


Sperăm că ați avut sărbători la fel de frumoase ca ale noastre și vă dorim un an nou cu și mai multă reziliență!
Mulțumim celor care au fost alături de noi, online și/sau offline 🙂
Când ne gândim la anul 2021, chiar ne vine să zâmbim – am reușit să ducem la capăt mai tot ce ne-am propus și avem încredere să intrăm cu avânt în proiectele pe care le pregătim pentru voi (și pentru noi) în 2022.
Înainte să înșirăm darea de seamă, trebuie să zicem că cel mai bun lucru care s-a întâmplat în 2021, pentru 3g HUB, a fost închegarea unei noi echipe – avem colegi noi, cu entuziasm, dorință de muncă și cu deschidere pentru experimentul artistic.
Înainte de a descoperi ce ne mai rezervă anii ’20 ai acestui secol, refacem puzzle-ul anului anterior:
🧩 FORMA 2: Concepută ca o ediție atipică pentru vremurile pe care le trăim, FORMA 2 s-a desfășurat sub sloganul Cultural Local!, concentrându-se pe celebrarea artiștilor și a oamenilor de cultură care au îmbogățit prin activitatea lor orașul Târgu Mureș.
Perioada de desfășurare: 15 – 31 ianuarie 2021
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Ministerul Culturii, în cadrul programului Zilele Culturii Naționale.
🧩 Metamorfoze 3: unul din proiectele noastre anuale prin care dorim să aducem arta în spațiul public. Cele 10 lucrări realizate în toamna anului trecut au adus în prim-plan unele dintre cele mai marcante personalități pentru comunitatea târgumureșeană. Fiecare portret este „însoțit” de un material video care poate fi accesat prin simpla „citire” a lucrării cu telefonul mobil. (Prin aplicația Artivive App).
Perioada de desfășurare: 09 august – 15 decembrie 2021
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăria Târgu Mureș – Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala prin concursul anual de proiecte culturale.
🧩 Work-in-progress 2: o tabără de creație bazată pe experimentare și nevoia de căutare a unui nou limbaj artistic pentru vremurile actuale:
🎭 Imperiul Pisicilor de Alex Tocilescu – un spectacol online în regia lui Adi Iclenzan, bazat pe volumul „Imperiul Pisicilor” de Alex Tocilescu.
🎬 „REUNIUNEA” – scurtmetraj rezultat în urma unei serii de workshop-uri: scriere de scenariu, coordonat de Elise Wilk, și un workshop de actorie de film, coordonat de Mihaela Sirbu. Regia filmului este semnată de Ándi Gherghe.
Perioada de desfășurare: 09 august – 15 decembrie 2021
Proiectul a fost realizat cu sprijinul Municipiului Târgu Mureș prin concursul anual de proiecte culturale.
🧩 Limba română/maghiară pentru oameni faini: două manuale digitale pentru învățarea limbii române și maghiare. Anul trecut am publicat câte 7 lecții și câte o anexă cu explicații gramaticale – pot fi accesate gratuit pe site-ul educatie.inmures.ro.
Anul acesta vom publica câte 7 lecții noi pentru fiecare manual.
Manualele au fost realizate cu sprijinul Reea, în parteneriat cu Republic Production și Educatie.inmures.ro.
🧩 Biblioteca 3g: O inițiativă de a apropia vizitatorii Cetății Târgu Mureș de literatură. Biblioteca este amplasată în aer liber, lângă Bastionul Măcelarilor și funcționează pe baza unui regulament în patru pași simpli: Împrumută; Citește; Returnează; Donează o carte.
Pe lângă propriile proiecte, 3g HUB a fost deschis colaborărilor, fie prin spațiul oferit altor organizații, fie prin participarea ca parteneri/colaboratori în proiectele altor organizații:
🎧 OWPN: Prima academie gratuită pentru educație emoțională și profesională prin muzică electronică, din Europa, coordonată de DJ SHIVER. Cursurile au avut loc la 3g HUB în perioada 25 septembrie – 05 noiembrie 2021);
🎭 Asociația Teatru Pentru Tine din Timișoara:
🎙 Cuib Molcuț – Teatru Audio
💻 Luptători pentru singurătate – WebTheatre
🌃 Noaptea Muzeelor 2021: Ne-am alăturat maratonului muzeal din Târgu Mureș cu două evenimente: „DROPScenes”, o expoziție de pictură semnată de Teona Toderel, respectiv „RELATIV”, o instalație multimedia interactivă semnată de NoiseLOOP. (12 iunie 2021)
🎖 Asociația facem:
🎺 Muzică în Perimetru – Concert Luiza Zan & Jazzpar Trio; un eveniment care pune în valoare istoria și patrimoniul local, prin concerte de muzică live. (17 septembrie 2021)
🎭 Teatru în fața blocului – 3g HUB a găzduit una dintre reprezentațiile spectacolului „Scapino”, regia Cristi Bojan. (28 septembrie 2021)
🎭CorpFluid” – Concert performativ găzduit de 3g HUB (4 iulie 2021)
🎭 Aniversarea 75 – găzduirea unor părți din activitățile Aniversării (28 iunie – 4 iulie 2021)
🎭 Studio International Theatre Festival – găzduirea unor spectacole și activități din cadrul festivalului. (29 noiembrie – 4 decembrie 2021)
🎭 3g HUB a găzduit în decursul anului și o serie de examene ale clasei de Master – Arta Regizorului, coordonată de Theodor-Cristian Popescu.
🎤 Gentiana & StereoTonic – Miracle of Love (2021) – videoclip filmat la 3g HUB.
♟ Magic: The Gathering – activități de boardgaming desfășurate în decursul anului trecut.
⚽ MuresSide Reds: găzduirea întâlnirilor grupului de suporteri locali ai echipei de fotbal Liverpool FC.
🎤 Vama: colaboratori locali în cadrul turneului Neconvențional
🎉 AWAKE: găzduirea platformei Feed Your Mind – AWAKE din cadrul ediției din acest an a festivalului
🎞 găzduirea unor proiecții de filme
🎭 găzduirea unor spectacole de teatru
🎭 Trupa Funkers:
🌅 spectacol în cadrul Zilelor Târgumureșene
🤹‍♂️ spectacol caritabil pentru căminul de copii din Sâncraiul de Mureș
🤹‍♂️ spectacol la festivalul Desculț în Iarbă
🤹‍♂️ spectacol în cadrul evenimentului ”Zacusca de artă”
🤹‍♂️ spectacol la Festivalul AWAKE
🤹‍♂️ participare la Festivalul #ImproComedyFest de la Oradea
🤹‍♂️ spectacol în cadrul evenimentului aniversar de 1 an al Shopping City Targu Mures